Як тайці готують курочку. Рецепт курки по-тайськи
Якщо ви приготуєте блюдо південно-азіатської кухні – курку по тайськи, то в очах своїх близьких ви будете виглядати справжнім майстром кулінарії.
А як ви ставитеся до південно-азіатської кухні? Я думаю відмінно.
Саме в Південно-східній Азії розташовано королівство Таїланд і сьогодні у нас одне з найпоширеніших страв цієї країни курка по – тайськи, рецепт якої ми сьогодні приготуємо.
Курочка по-тайськи виходить дуже ароматним, пряним і соковитим стравою з відмінним смаком, вона напевно сподобається і вам, і вашим домочадцям.
Готується воно дуже легко, просто і швидко, а на гарнір до нього ідеально підійде відварений рис.
Для приготування рецепту курки по тайськи нам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- 0,5 – 0,6 кг курячого філе
- Один великий солодкий болгарський перець
- Дві середніх за розміром головки ріпчастої цибулі
- Мед близько 40 г
- Борошна пшеничного 10 г
- Соєвий соус в кількості 100 мл
- 4-5 зубчиків часничку
- Куркума 5 г
- Чорний мелений перець – 0. 5 ч. л.
- Половина ч. л. меленого імбиру
- Половинка ч. л. меленого гострого перцю
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
Рецепт курки по-тайськи, як готувати
Для початку нам потрібно приготувати курку, ми візьмемо куряче філе, ретельно промиємо під проточною водою, обсушим паперовим рушником від зайвої вологи.
Необхідно нарізати м’ясо тонкими смужками на обробній дошці.
Цибулю помити, почистити і нарізати на тонкі півкільця.
Болгарський перець вимити, розрізати, очистити від насіння, видалити хвостик і також порізати на смужки.
Наступним кроком при приготуванні даного рецепту курки по тайськи потрібно у сковороду налити олії і поставити на вогонь. Куряче м’ясо повинно смажитися в добре розігрітій сковороді.
Смажимо, періодично помішуючи, приблизно 7 хвилин.
Курка посвітлішає, пустить рідина, тепер перекладемо курочку у вільну тарілку. А в цій же сковороді будемо обсмажувати овочі, при необхідності додамо маслечка.
Спочатку злегка обсмажуємо лук, до нього додаємо солодкий перець і тушкуємо овочі, не забуваємо помішувати їх дерев’яною лопаткою, вони мають розм’якнути. Обжарка займає приблизно десять хвилин на слабкому вогні.
Поки овочі обсмажуються, приготуємо соус для нашого рецепта курки по тайськи.
В окрему миску, додаємо мед, у нього виливаємо соєвий соус, додамо борошно, дрібно нарізаний або пропущений через прес часник і спеції.
Все ретельно перемішуємо, соус для курки готовий.
До овочів пускаємо курку, вливаємо сюди ж приготований соус, солимо за смаком і тушкуємо 10 хвилин, не забуваємо помішувати.
Курка по-тайськи готова, їжте і насолоджуйтеся. На гарнір відваріть рис.
Ну і як вам рецептик? Ставте лайки, діліться в коментарях і з друзями з соцмереж, підписуйтесь на канал, буде ще багато різноманітних рецептів на будь-який смак.