Кухар з їдальні показала, як зварити легкий і освіжаючий борщ
Тітка мого чоловіка багато років працює кухарем у їдальні дитячого садка. Бачимося ми з нею не так часто, як хотілося б, але при зустрічі я завжди намагаюся вивідати у неї черговий смачний і корисний рецепт для дитячого меню. На цей раз вона поділилася зі мною секретом і борщів зелених.
Він відмінно підходить для обіду в жарку погоду – дуже легкий і смачний, мої прівереди їдять його із задоволенням.
Суп можна зварити на курячому або яловичому бульйоні – так він виходить ситніше, але це за бажанням. Я заготовляю бульйон для супів заздалегідь: варю його у великій кількості, коли у мене є на це час, а потім переливаю в пластикові пляшки так, щоб вони не були повними, і заморожую.
При необхідності дістаю і готую суп. Таким чином я дуже економлю свій час.
Отже, для класичного і борщів зелених, який готують в дитячому саду, нам знадобляться:
- вода – 1,2 л,
- картопля – 2 шт. ,
- морква – 1 шт. ,
- цибуля ріпчаста – 1 шт. ,
- буряк варена – 1 шт. ,
- масло рослинне – 1 ст. л. ,
- сіль, перець – за смаком,
- томатна паста – 1 ст. л.
Готуємо всі необхідні продукти.
Картоплю чистимо, миємо й добре просушуємо. Далі нарізаємо його кубиками середнього розміру.
У каструлю наливаємо воду або бульйон, закидаємо картоплю і варимо близько 20 хвилин. Тим часом готуємо інші овочі: цибулю ріжемо невеликими шматочками, моркву натираємо на середній тертці.
Нарізаємо варений буряк невеликими шматочками.
Ставимо сковорідку на вогонь, наливаємо масло і гарненько прогріваємо. Потім викладаємо на неї цибулю і моркву і обсмажуємо пару хвилин, постійно помішуючи.
Додаємо до вмісту сковороди томатну пасту.
Наливаємо в сковорідку трохи води і декілька хвилин тушкуємо овочі.
Трохи даємо заправці постояти, а потім перекладаємо в каструлю, додаємо буряк, сіль і перець.
Через 15 хвилин борщ готовий. Розливаємо його по тарілках і подаємо до столу.
Відмінно поєднується цей супчик зі сметаною і свіжим хлібом . Його можна прикрасити рубаною зеленню або половинкою вареного курячого яйця , подавати гарячим або холодним . Борщ дуже люблять не тільки діти, але і дорослі, тому я готую його досить часто.