Кулінарія

Кухар з їдальні показала, як зварити легкий і освіжаючий борщ

Тітка мого чоловіка багато років працює кухарем у їдальні дитячого садка. Бачимося ми з нею не так часто, як хотілося б, але при зустрічі я завжди намагаюся вивідати у неї черговий смачний і корисний рецепт для дитячого меню. На цей раз вона поділилася зі мною секретом і борщів зелених.

Він відмінно підходить для обіду в жарку погоду – дуже легкий і смачний, мої прівереди їдять його із задоволенням.

Суп можна зварити на курячому або яловичому бульйоні – так він виходить ситніше, але це за бажанням. Я заготовляю бульйон для супів заздалегідь: варю його у великій кількості, коли у мене є на це час, а потім переливаю в пластикові пляшки так, щоб вони не були повними, і заморожую.

При необхідності дістаю і готую суп. Таким чином я дуже економлю свій час.

Отже, для класичного і борщів зелених, який готують в дитячому саду, нам знадобляться:

  • вода – 1,2 л,
  • картопля – 2 шт. ,
  • морква – 1 шт. ,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт. ,
  • буряк варена – 1 шт. ,
  • масло рослинне – 1 ст. л. ,
  • сіль, перець – за смаком,
  • томатна паста – 1 ст. л.

Готуємо всі необхідні продукти.

Картоплю чистимо, миємо й добре просушуємо. Далі нарізаємо його кубиками середнього розміру.

У каструлю наливаємо воду або бульйон, закидаємо картоплю і варимо близько 20 хвилин. Тим часом готуємо інші овочі: цибулю ріжемо невеликими шматочками, моркву натираємо на середній тертці.

Нарізаємо варений буряк невеликими шматочками.

Ставимо сковорідку на вогонь, наливаємо масло і гарненько прогріваємо. Потім викладаємо на неї цибулю і моркву і обсмажуємо пару хвилин, постійно помішуючи.

Додаємо до вмісту сковороди томатну пасту.

Наливаємо в сковорідку трохи води і декілька хвилин тушкуємо овочі.

Трохи даємо заправці постояти, а потім перекладаємо в каструлю, додаємо буряк, сіль і перець.

Через 15 хвилин борщ готовий. Розливаємо його по тарілках і подаємо до столу.

Відмінно поєднується цей супчик зі сметаною і свіжим хлібом . Його можна прикрасити рубаною зеленню або половинкою вареного курячого яйця , подавати гарячим або холодним . Борщ дуже люблять не тільки діти, але і дорослі, тому я готую його досить часто.