Кулінарія

Солянка м’ясна

Суп солянка м’ясна – рецепт якої практично в кожній сім’ї свій, – класика російської кухні. Солянка готується на основі кількох видів м’ясопродуктів. Від різноманітності м’ясного асорті залежить смак і насиченість готового страви. Мабуть, це основний секрет приготування солянки. Багато господині, в якості інших інгредієнтів використовують самі різні, часом навіть екзотичні продукти. Розглянемо, як готується суп солянка м’ясна за класичним рецептом. Надалі, кожен сам визначиться з тим, чого йому не вистачає в готовому блюді.

Продукти, які знадобляться для приготування м’ясної солянки:

– свинина на кісточці – 300 г;

– сосиски – 100г;

– шинка – 100г;

– варена ковбаса – 100г;

– копчене м’ясо – 100г;

– огірки солоні – 200 г (4 шт. );

– томат-паста – 3 ст. ложки;

– маслини – 200г;

– одна цибулина;

– вершкове масло – 100г;

– один лимон;

– петрушка – маленький пучок;

– сіль, лаврове листя, перець (горошок).

Процес приготування збірної солянки

1. Укладаємо в об’ємну каструлю промиту свинину. Наливаємо води і вмикаємо середній вогонь. Після того, як вода закипіла її необхідно злити. Каструлю знову наповнюємо чистою водою, додаємо кілька горошинок перцю, два невеликих лаврових листа і сіль. Відварюємо м’ясо до готовності. У процесі варіння не забуваємо знімати піну.

2. У той час як вариться м’ясо, нарізаємо інші м’ясні вироби.

3. Готуємо заправку для солянки. Шаткуємо цибулину і на вершковому маслі обсмажуємо до золотистого відтінку. Додаємо томатну пасту до смаженій луку. Після цього ретельно перемішуємо інгредієнти на сковороді, і на мінімальному вогні дожариваємо ще 2 хвилини.

4. Ріжемо невеликими кубиками огірки.

5. Свинина готова. Дістаємо м’ясо з каструлі, остуджуємо. Знімаємо м’ясо з кісточки і ріжемо невеликими шматочками.

6. Поміщаємо в готовий бульйон всю м’ясну нарізку, огірки і заправку. Виставляємо повільний вогонь і варимо близько 15 хвилин. Кладемо петрушку і знімаємо каструлю з вогню. Закриваємо каструлю і даємо «відпочити» солянці 20 хвилин.

Залишилося тільки розлити по тарілках. При цьому не забуваємо покласти в тарілки по кілька маслин, часточці лимона і ложці сметани.